latinica  ћирилица
21/11/2021 |  12:41 | Autor: B92

Stojković: Hoću da igramo najljepši fudbal u Evropi

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, smatra da plasman na Mundijal u Katar nije nikakvo čudo.
 - Foto: TANЈUG
Foto: TANЈUG

On je u razgovoru za Novosti rekao kako je to plod zajedničkog rada i dodao da će nastojati da nastavi niz dobrih rezultata.

- Pobjeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, posljednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspjeh ne shvatam lično, već kao uspjeh svih nas, uspjeh srpskog fudbala - kaže Stojković.

Nije mogao da otkrije kakvi su naredni planovi.

- Uživajte kao što uživa cijela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i vjerovali u ono što radimo - navodi Piksi.

Na kraju, rekao je da želi da Srbija igra "najljepši fudbal u Evropi".

- Mislim da je tehnika nešto najljepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion, žele da vide dobru igru i lijepe poteze, mnogo šuteva i golova. Hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti -  obećao je selektor Srbije.