latinica  ћирилица
21/11/2021 |  14:30 ⇒ 17:01 | Autor: RTRS

Slijede razgovori o razmatranju vraćanja nadležnosti Srpskoj (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga čeka važan put na adresu važnu za razgovore o posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da se razmatra vraćanje nadležnosti Srpskoj.

Dodik je istakao da će posebna sjednica i materijali koji su dostavljeni biti održana.

- Mene čeka jedan važan put koji je za nas bitan, ali on ne uslovljava održavanje posebne sjednice, odnosno suštinu onoga o čemu ćemo razgovarati, nego je samo potreba da se i na tako jednoj važnoj adresi popriča još o tome. U svakom slučaju očekujem da će, kako je rečeno, nakon završetka ove redovne sjednice Kolegijum utvrditi datum kada će se održavati posebna sjednica - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je on jedan od predlagača jedne tačke dnevnog reda, kao i da će prisustvovati toj sjednici NSRS.

Odgovarajući na pitanje novinara o postojanju jedinstva sa predstavnicima opozicije u Srpskoj kada je riječ o posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, Dodik je rekao da je spreman da razgovara ako oni to žele.

- Ostaje i ovo, možda i moj javni poziv da opozicija pozove na sastanak na koji ću se ja odazvati. Razgovaraćemo ako oni to žele, a nakon toga vam mogu reći da li ima ili nema jedinstva - istakao je srpski član Predsjedništva BiH.