latinica  ћирилица
21/11/2021 |  16:27 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Јezero obilježilo slavu

Јezero je obilježilo slavu Sveti Arhangel Mihailo, ustanovljenu kada je ova lokalna zajednica dobila status opštine poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma.
Obilježavanje krsne slave opštne Јezero - Foto: SRNA
Obilježavanje krsne slave opštne ЈezeroFoto: SRNA

U Hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara služen je slavski obred, a na spomen-obilježje za 33 borca poginula u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, položeni su vijenci.

Uz podršku Vlade Republike Srpske u ovoj opštini realizovani su brojni infrastrukturni projekti. Načelnica Snežana Ružičić vjeruje da ta pomoć neće izostati ni u budućim planiranim infrastrukturnim projektima.

- Posebno me raduje što ćemo početi sa gradnjom vrtića, uz podršku Vlade Srbije sa 50.000 evra i Vlade Srpske sa 360.000 KM, što će biti velika podrška mladim naraštajima i pronatalitetnoj politici i ostanku mladih ljudi - rekla je Ružičićeva.

Istakla je da Sveti arhangel Mihailo, "prvi među anđelima, čuva ove krajeve i sam Dejtonski sporazum, koji je parafiran na današnji dan prije 26 godina".

- Bog nas je pogledao i vratio na ognjišta, tako da ova slava ima višestruki značaj za narod ovih prostora - rekla je Ružičićeva.