latinica  ћирилица
21/11/2021 |  21:27 ⇒ 22/11/2021 | 09:08 | Autor: RTRS

Održan koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske (FOTO/VIDEO)

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske večeras je u Banjaluci održao koncert povodom Aranđelovdana - krsne slave MUP-a.
Koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske (Foto: Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske (Foto: Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Na repertoaru su, osim koračnica i marševa, bile kompozicije, narodne i starogradske pjesme, kao i partiture popularne zabavne i klasične muzike.

Gosti na koncertu bili su vokalni solista Ilija Baroš, kao i grupa Iva iz Doboja.

Načelnik Policijskog orkestra Јelena Atlagić rekla je Srni da je članovima ovog orkestra velika čast svirati na godišnjem koncertu, povodom krsne slave Ministarstva.

- Dva mjeseca smo pripremali repertoar, koji sadrži različite numere, od klasnične do filmske i popularne muzike. Sigurna sam da su svi posjetioci koncerta našli nešto zanimljivo za sebe - rekla je Atlagićeva.

Ona je istakla značaj postojanja i rada Policijskog orkestra, koji uveliča protokol različitih događaja kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

 

Koncertu su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, resorni ministar Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, te ministri u Vladi Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova proslavilo je danas krsnu slavu Svetog arhangela Mihaila, a centralna manifestacija održana je u Banjaluci. Odata je počast i vječna zahvalnost pripadnicima MUP-a koji su ugradili život u stvaranje Republike Srpske.

Kompletan snimak koncerta možete pogledati OVDЈE.