latinica  ћирилица
22/11/2021 |  09:54 ⇒ 10:45 | Autor: Agencije

Krstajić preuzima reprezentaciju Nigerije?

Nekadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić nalazi se pred novim nevjerovatnim angažmanom i mogao bi da preuzme kormilo reprezentacije Nigerije, prenose tamošnji mediji. Krstajić je trenutno bez posla i glavni je kandidat da postane selektor "super orlova", kao i da sa njima učestvuje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs) -
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs)

Novinar nigerijskog Bi-Bi-Sija Olavušina Okeledži prenio je da je bivši fudbaler Partizana, Šalkea i Verdera na putu da preuzme Nigeriju.

- Krstajić je čovjek kojeg Nigerija želi na mjestu Gernota Rora. Njegov odlazak bi trebalo da bude završen tokom nedjelje, a čovjek koji je vodio Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bi mogao da ga zamijeni. Predstavnici Saveza će se sastati sa njegovim predstavnicima -  navodi Okeledži.

Krstajić je u oktobru 2017. godine naslijedio Slavoljuba Muslina na poziciji selektora "orlova", odmah pošto je obezbijeđen plasman na Mondijal u Rusiji.

Srbija je pod vođstvom novog selektora takmičenje završila u grupi, a 47-godišnjak iz Zenice je dobio otkaz u junu 2019. godine poslije ubjedljivog poraza od Ukrajine (5:0). Potom je dobio priliku i u klupskom fudbalu, vodio je TSC koji ga je otpustio prije nešto više od mjesec dana.

Najveće zvijezde u nacionalnom timu Nigerije trenutno su Kaleči Ihenačo (Lester siti) i Viktor Osimen (Napoli), a tu je i nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik.

U slučaju da postane selektor "super orlova", Krstajić bi ponovo mogao da učestvuje na Svjetskom prvenstvu.

Nigerijci su se kvalifikovali u treću rundu i poslije žrijeba 25. novembra će saznati ime protivnika koji ih čeka u dvomeču za plasman. Tamo će se naći ukupno deset reprezentacija, a pobjednici dvomeča će obezbijediti vizu za Katar.