latinica  ћирилица
22/11/2021 |  10:17 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska razvija dobro partnerstvo sa Ruskom Federacijom (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska razvija dobro partnerstvo sa Ruskom Federacijom, te da je velika i moćna Rusija, koja je bila svjedok potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, i danas tu da obezbijedi da se provede taj sporazum.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Zahvalni smo Ruskoj Federaciji za angažman u BiH, putem njene ambasade, ali i za sve ono što je spremna da učini u Savjetu bezbjednosti UN prihvatajući izvještaje Republike Srpske, koji se potpuno razlikuju od onog što piše visoki predstavnik u BiH, te informišući svijet o tome - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Republika Srpska sarađuje sa Ruskom Federacijom i na polju ekonomije.

- Mi smo mali partner za njih, ali pažnja koju pokazuju Republici Srpskoj nije mala - napomenuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, predstavnici Republike Srpske imaju redovne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, kao što je to bilo prije nekoliko dana.

- U kontinuitetu se sastajemo i sa predsjednikom Ruske Federacije. Malo je to dimanički poremetila pandemija virusa korona, ali vjerujem da će u narednom periodu biti prilike i za to - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je Srpska zahvalna Ruskoj Federaciji za privredne aktivnosti, ali i za duhovni segment povezivanja bratskih naroda, koji se ogleda u izgradnji rusko-srpskog duhovnog centra u Banjaluci.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov i Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem posjetili su danas mjesto izgradnje srpsko-ruskog hrama u Banjaluci.