latinica  ћирилица
22/11/2021 |  10:53 ⇒ 17:08 | Autor: RTRS

SIPA: Pretresi na 22 lokacije zbog droge; U Brčkom osumnjičena i dva policajca (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH vrše pretrese na 22 lokacije na području Bijeljine, Brčko distrikta, Špionice, Pelagićeva i Orašja zbog organizovanog kriminala u vezi sa prometom droge

U akcija "Bjegunac" policijski službenici SIPA pretresaju osobe, stambene objekte i pokretne stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičene osobe i privremeno oduzimaju predmete koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela, saopšteno je iz ove agencije.

Pretresi se vrše po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta, u saradnji sa policijskim službenicima Policije Distrikta, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Iz SIPA navode da su ove aktivnosti nastavak akcije "Bjegunac" koja je započeta juče po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta, u kojoj je na graničnom prelazu Orašje slobode lišeno jedno lice, te izvršen pretres lica i putničkog motornog vozila koje koristi. Istog dana na području Bijeljine policijski službenici izvršili su pretres kuće i vikendice koju koristi lice lišeno slobode.

Foto: SRNA

Brčanska policija saopštila je da je tokom pretresa na više lokacija u okviru akcije "Bjegunac" pronađeno oko kilogram marihuane i nešto više od 100 grama kokaina, a akcijom je obuhvaćeno 13 lica, te dva policijska službenika iz distrikta.

Foto: SRNA

U saopštenju se dodaje da je na području Distrikta izvršeno 18 pretresa stambenih objekata, te da pripadnici brčanske policije sprovode u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH.

Foto: SRNA