latinica  ћирилица
22/11/2021 |  12:18 ⇒ 12:19 | Autor: SRNA

Apel građanima da ne koriste vatreno oružje

Cilj kampanje "Budi oprezan – oružje nije igračka" jeste upoznati građane o mogućim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao što su proslave, svadbe, krštenja, rođendani, ali i upoznati građane o predviđenim prekršajnim i krivičnim sankcijama, rekao je načelnik Sektora policije Policijske uprave Istočno Sarajevo Milan Čvoro.
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo - Foto: SRNA
Pripadnici Policijske uprave Istočno SarajevoFoto: SRNA

Čvoro je naglasio da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas započeli realizaciju kampanje pod nazivom "Budi oprezan - oružje nije igračka", koja traje do 31. decembra 2021. godine, a koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je istakao da su tim povodom danas policijski službenici na platou Tržnog centra "Bingo" u Istočnoj Ilidži, dijelili građanima promotivni materijal.

Čvoro naglašava da je zakonom zabranjeno korištenje vatrenog oružja na javnim mjestima, ali pojedinci to i dalje čine dovodeći sebe i druge u opasnost dodajući "Ne dozvolite da se radost pretvori u tugu!".

On je rekao da je na području ove Uprave u proteklih deset mjeseci evidentirano 10 ovakvih prekršaja.

Čvoro je apelovao da građani ne koriste vatreno oružje, te da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122, dodavši da član 16 Zakona o javnom redu i miru propisuje kaznu od 400 do 1.200 KM i kaznu do 40 dana zatvora.