mtel
latinica  ћирилица
22/11/2021 |  12:40 ⇒ 15:37 | Autor: TANЈUG

Lokdaun ispraznio ulice Beča (FOTO)

Četvrti Lokdaun od početka pandemije, koji je od danas na snazi u Austriji, ispraznio je ulice Beča.

Na ulicama je manja frekvencija vozila, ali je primjetno i manje građana, kao u vrijeme najvećih školskih raspusta.

Ovaj period, čini se, koristi se za sprovođenje potrebnih radova u dijelovima grada u kojim je inače veća frekvencija ljudi.

U centru Beča, u pješačkoj zoni Kernterštrase, može se vidjeti tek poneki prolaznik i poneki turista, kojeg je iznenadio lokdaun.

TANЈUG

Prodavnice, izuzev prehrambenih, apoteka, drogerija, mobilne telefonije, pošta, ne rade.

Na ulazu u prodavnice postavljena je poruka kupcima da je radnja zatvorena zbog epidemioloških mjera, da se raduju skorijem viđenju u zdravlju, te da se, u najvećem broju slučaja, prešlo na onlajn prodaju.

Zbog cjelodnevnog zaključavanja građani mogu da napuste svoj dom samo radi odlaska u kupovinu namirnica i higijenskih artikala, na posao, kod ljekara, radi pružanja pomoći drugima, ali i u šetnju i trčanje, međutim bez drugih osoba koje nisu iz istog domaćinstva.

Prehrambene prodavnice dobro su snabdjevene, danas nisu pune kupaca, i čini se da su Austrijanci poslije tri lokdauna već stekli neku naviku, pa ne prave zalihe.

TANЈUG

Na mali red može se naići jedino ispred apoteka, ali to su uglavnom redovi za testiranje, kako bi građani dobili potvrdu potrebnu za odlazak na posao, pošto na radnom mestu, ako se ne radi od kuće, važi "3G" pravilo.

Na svoje radno mjesto mogu samo vakcinisani, izliječeni od kovida ili negativno testirani.