latinica  ћирилица
22/11/2021 |  12:45 | Autor: B92

Mitrović igrao povrijeđen u Lisabonu

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović otkrio je da je Aleksandar Mitrović igrao povrijeđen u Lisabonu.
Aleksandar Mitrović - Foto: Facebook
Aleksandar MitrovićFoto: Facebook

Mitrović je ušao u igru sa klupe u drugom poluvremenu i u posljednjem minutu donio Srbiji pobjedu nad Portugalijom 2:1 i direktan plasman na Mundijal 2022.

- Vjerovatno niko i ne zna, ali Aleksandar Mitrović je bio povrijeđen. Imao je samo jedan trening u toj nedjelji, ali je imao veliku želju da igra, pokazao je karakter i za to je i nagrađen - rekao je Drulović za Blic.

Selektor Srbije Dragan Stojković je imao dosta problema zbog povrijeđenih igrača.

- Nažalost, dešava se da se igrači u klubovima povrijede. Prvo smo ostali bez Lazovića, koji je zreo igrač, u najboljim godinama i kao profesionalac nam je mnogo falio. Onda se povrijedio i Đuričić. Stvarno je šteta što oni nisu mogli da budu sa nama. Nakon toga se povrijedio i Nastasić, koji bi vjerovatno igrao u Lisabonu da je bio zdrav. Razmatrali smo razne opcije, ali prva opcija nakon tih povreda bio je Andrija Živković. Selektor voli ofanzivnu igru, da ekipa stvara šanse i postiže golove. Andrija je stvarno pokazao da na njega može ozbiljno da se računa - dodao je Drulović.

On je bio važan adut Srbije pred meč u Lisabonu, s obzirom da je najveći dio igračke karijere proveo upravo u Portugalu.

- Dobro poznajem Portugaliju i sigurno je to pomoglo, ali u modernom fudbalu nema tajni. Naš stručni štab je i bez mene znao dosta o Portugaliji, ja možda jedino bolje poznajem njihov mentalitet. Piksi svakako ima svoju ideju, razmjenjujemo mišljenja, ali na kraju on odlučuje o svemu, što je i normalno. Povrede Darka Lazovića, Filipa Đuričića, a kasnije i Matije Nastasića su u velikoj mjeri mijenjale planove - naglasio je pomoćnik selektora Srbije.