latinica  ћирилица
22/11/2021 |  14:20 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Nešić: Izetbegović ima krizu identiteta

Lider DNS-a Nenad Nešić smatra da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ima krizu identiteta, ali da to ne znači da može mijenjati istorijske činjenice i osporavati identitet drugima.
Nenad Nešić (Foto: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA) -
Nenad Nešić (Foto: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA)

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da se srednjevjekovno stanovništvo u BiH nazivalo "dobrim Bošnjanima i da su u velikoj mjeri pripadali bogumilskoj crkvi", Nešić je naveo da je smiješno da se neko zaklinje u Stefana Tvrtka Prvog Kotromanića, a zaboravlja da je on nosio titulu kralja Srba, Bosne, Primorja, Humske zemlje, Donjih Krajeva, Zapadnih strana, Usore, Soli i Podrinja.

- Srbi su u tituli na prvom mjestu, a od tih "dobrih Bošnjana" ni traga. To je onaj Tvrtko koji je krunisan u Mileševu titulom Nemanjića - istakao je Nešić.

Nešić je naveo da su i ostale poruke lidera SDA dijaspori apsolutno neprihvatljive i loše po ukupnu situaciju u BiH, saopšteno je iz DNS-a.

On je istakao da Izetbegović treba da nauči da on nije BiH, da ne predstavlja ni sve Bošnjake i da mu BiH niko nije ostavio u nasljeđe.

- Da se ta kuća ne bi urušila, Izetbegović kao lider samo svoje partije treba da nauči da poštuje i druge. Za početak da nauči da mi ne možemo biti agresori na svojim vijekovnim ognjištima i da je Dejtonski sporazum jasno rekao da je u BiH bio tragični građanski sukob - naveo je Nešić.