latinica  ћирилица
22/11/2021 |  15:28 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Mrkonjić Grad: Pomoć Fudbalskog saveza Srpske u završetku radova na stadionu "Luke" (VIDEO)

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković razgovarao je sa predstavnicima opštine Mrkonjić Grad i Fudbalskog kluba Sloboda, o izgradnji infrastrukture na stadionu "Luke". Bilo je riječi i o polularaizaciji fudbala u mrkonjićkoj regiji.
Vico Zeljković u Mrkonjić Gradu - Foto: RTRS
Vico Zeljković u Mrkonjić GraduFoto: RTRS

Dogovoreno je da naredne godine počne gradnja svlačionica na glavnom stadionu "Luke". Riječ je o objektu koji će imati klupske prostorije, svlačionice, VIP lože i prateće sadržaje.

- Ovo što je urađaneo na ifrastrukturi u Mrkonjić Gradu, je olakšanje za Fudbalski savez Republike Srpske. Dogovorili smo se da nađemo mehanizam kako da pomognemo nove projekte iz infrastrukture, kao što je izgradnja svlačionica i klupskih prostorija. Naša je želja da to bude dugoročno rješenje. Na nama je da nađemo mehanizeme za finasiranje toga projekta i da budemo većinski partner u tom projektu- rekao je Zeljković.

Gosti su bili impersionirani fudbalskim terenima koji su izgrađeni prošle godine i uslovima za treniranje koje imaju sve selkecije Fudbalskog kluba Sloboda.

Da je dogovorena gradnja svlačionica potvrdio je i načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević.

-Mi smo goste iz saveza upoznali sa aktivnostima koje smo proveli do sada na izgradnji infrastrukture, te o načinu rada i funkcionisanja FK Sloboda.U poznali smo ih šta je sve opština uradila vlastitim sredstvima, ali i pomoći Vlade Srbije od 200.000 evra na izgradnji pomoćnog terena. Ono što predstoji je izgradnja svlačionica i upravne zgrade kluba kako bi smo zaokružili ovu jednu zajedničku divnu priču. Na putu smo da sa FSRS dogovorimo i sklopimo konstrukciju finasiranja i realizujemo projekte. Planiramo da do kraja godine završimo sve projeket, izaberemo izvođača radova i da početkom naredne građevinske sezone krenom s izgradnjom, kako bi smo sledeću fudbalsku sezonu 2022/23 dočekali sa novim svlačionicama - rekao je Vođević.

Moderni fudbalsi tereni impresionirali su i prvog čovjeka Fudbalskog saveza Vicu Zeljkovića.

-Mrkonjić Grad je dobar primjer, kako opština u saradnji s klubom može da uradi mnogo na infrastrukturi. Sve što je urađeno je olakšica za Fudbalski savez Srpske. A mnogo je urađeno. Uloženo su dva miliona maraka u izgradnju infrastrukture. Za sve što je urađeno imam samo riječei hvale. Sigurno je da će Fudbalski savez Srpske i FS BIH sa svoje strane pronaći sredstva i pomoći realizaciju ovih infrastrukturalnih projekata. O tome smo i konkretno razgovarali i vjerujem da već na proljeće kreću radovi na izgradnji svlačionica. Biće to objekat za budućnost i za mlade generacije i mlade fudbalere - kaže Zeljković.

Fudbalski klub Sloboda, pored seniorske, ima sve selekcije i Školu fudbala koju pohađa 150 mališana.