latinica  ћирилица
22/11/2021 |  16:16 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Dodik: Projekti u Prijedoru na dobrobit građana (VIDEO)

Rekonstrukcija bolnice, rješenje stečajnog postupka Ribnjaka Saničani, status Rudnika Ljubija, izgradnja savremenog vrtića - najznačajnije su teme sastanaka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Prijedoru.
Dodik u Prijedoru - Foto: SRNA
Dodik u PrijedoruFoto: SRNA

Da bi infrastrukturno bili podržani projekti u gradu na Sani, Vlada Srpske odobrila je tri miliona maraka. Njihova realizacija kreće početkom naredne godine.

Vlada je opredijeljena da Prijedor, infrastrukturom, bude među prvim gradovima Srpske. Tako će, kroz stečajni postupak preuzeti i riješiti dugogodišnji problem ribnjaka Saničani. Već početkom naredne godine trebalo bi da počnu i radovi na rekonstrukciji bolnice.

- Kada tome dodate početak i aktivnosti na izgradnji auto-puta i mnogo čega drugoga, vezano za odbranu od velikih voda koju Prijedor dugo godina čeka, apsolutno mislim da je Prijedor jedno veliko gradilište. Da je prije svega Gradska uprava u ovom sastavu i vjerujem i ova koja će doći poslije ovoga, apsolutno na fonu i saradnji sa Vladinim strukturama - dodao je Dodik.

Najavljen je i i projekat energetske efikasnosti osnovne škole "Petar Kočić". Svaki segmenat i problematika o kojoj se danas razgovaralo teži ka ostvarenju bolje budućnosti Prijedorčana, istakao je Dodik.

- Tako da sam ja danas tu da zajednio sa mojim saradnicima sagledam "stepen gotovosti" i da u tom pogledu podržim i eventualno otklonimo neke zastoje koji su mogući - istakao je Dodik.

Tome ide u prilog i završetak radova jedne od najfrekventnijih, gradske ulice Majora Milana Tepića. U toku je završna faza. Plan je da do kraja sedmice ulica bude asfaltirana.

- I onda nam poslije toga ostaje uređenje trotoara i svih površina koje su naslonjene na ovu saobraćajnicu. Tako da početkom decembra mjeseca očekujemo svečano otvaranje i puštanje saobraćajnice - naveo je direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac.

- Projektna dokumntacija je usklađena sa idejnim rješenjem rekonstrukcije gradskog stadiona i izgradnjom pomoćnog terena na gradskom stadionu, tako da će ovaj ambijent, ova ulica se uokviriti u jedan ambijent koji će sigurno uljepšati ovaj dio grada - istakao je  v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove GU Prijedor Dragoslav Kabić.

Rekonstrukcija ulice Majora Milana Tepića koštaće više od 800 hiljada maraka, a sredstava su obezbijeđena iz gradskog budžeta. Iz Prijedora je danas poručeno da ovdje nije kraj i da slijede detaljne analize i planovi koji dovode do idejnih projekata za dobrobit svih građana.