latinica  ћирилица
22/11/2021 |  18:19 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Nema odgovora Tužilaštva na krivičnu prijavu protiv Džaferovića (VIDEO)

Јoš nema odgovora Tužilaštva BiH, da li je zaprimljena krivična prijava i formiran predmet protiv bošnjačkog člana Predsjedništva, Šefika Džaferovića.
Tužilaštvo BiH - Foto: arhiv
Tužilaštvo BiHFoto: arhiv

Prijavu je, prije tri dana, podnijela Hrvatska republikanska stranka, zbog izazivanja mržnje i netrpeljivosti i negiranja presuda za ratne zločine pripadnicima tzv. Armije BiH.

Džaferović je, u Јablanici, na obilježavanju godišnjice formiranja Četvrtog korpusa, izjavio da iza tzv. Armije BiH nisu ostajale masovne grobnice i logori.

Srpske i hrvatske žrtve Džaferovićevu konstrukciju, opovrgavaju činjenicama.

Džaferović je negirao ono za šta postoje na hiljade svjedoka i žrtava koje su preživjele torturu, isto toliko nepobitnih dokaza, desetine pravosnažnih presuda, i na stotine još nepresuđenih zločinaca iz tzv. Armije BiH.

I sam Džaferović je gotovo četiri ratne godine iz svog kabineta, kao načelnik regionalne policije, slušao jezive krike koji su dopirali iz, svega nekoliko metara udaljene, Muzičke škole – jednog od brojnih zeničkih mučilišta za Srbe i Hrvate.

Mirno, u svojoj zoni odgovornosti, posmatrao svirepe zločine te "časne" armije, potpomognute stranim plaćenicima, nad Srbima Vozuće, Ozrena, Zavidovića...

Čak i nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.