latinica  ћирилица
23/11/2021 |  07:38 ⇒ 11:39 | Autor: RTRS

Kovačević: Srpska se bori za ono što joj pripada, moramo biti jedinstveni (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je za RTRS da Sarajevo, odnosno Bošnjaci uz pomoć dijela međunarodne zajednice, šalju poruku da žele BiH samo za sebe.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Republika Srpska se bori da vrati ono što joj pripada - rekao je Kovačević za naš Јutarnji program, dodajući da u Republici Srpskoj ne smiju da postoje podjele i da "moramo jedinstveno da se borimo za Srpsku".

On je poručio da Srpska poštuje sve svoje građane, da Bošnjaci u Republici Srpskoj žele da žive u miru, ali da izabrani bošnjački predstavnici vrše konstatan pritisak.

- Bili bismo sretni da Srbi u Federaciji BiH žive kao Bošnjaci u Republici Srpskoj, ali to je nemoguće. Bošnjaci traže svoj identitet na način da se negira identitet druga dva konstitutivna naroda - istakao je Kovačević.

Kovačevič je rekao da Republika Srpska želi da se vodi dijelog sa predstavicima Bošnjaka i Hrvata, jer je to jedini način na koji može da se traži bilo kakva karta za opstanak BiH.

- Bošnjaci konstanto žele da razgovaraju sa svima u svijetu o BiH, ali ne žele da razgovaraju sa kojima, kako oni navodno tvrde, žele da žive. To jasno pokazuje da oni žele samo BiH u kojoj ima mjesta samo za njih. To je za nas neprihvatljivo. Mi pozivamo na dijalog, ali za Bošnjake je neprihvatljivo svako rješenje da za stolom imate predstavnike Srba i Hrvata. Oni žele da do rješenja dođu sami, odnosno da rješenje neko nametne - rekao je Kovačević, poručujući da niko ne treba da gaji nadu da će na taj način da postigne bilo šta u BiH.