latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:48 ⇒ 11:53 | Autor: TANЈUG

Vučić: Srbija na evropskom putu, ali nećemo pokvariti odnose sa Rusijom (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu za Јutjub kanal Sovovjev lajv, koji je danas objavljen u cijelosti, a čije su dosad neobjavljene dijelove prenijele ruske agencije, da je Srbija zaista na evropskom putu, ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.
Aleksandar Vučić i Vladimir Solovjev - intervju - Foto: Screenshot/YouTube
Aleksandar Vučić i Vladimir Solovjev - intervjuFoto: Screenshot/YouTube

Vučuć je u intervjuu rekao da iz Evrope razni politički subjekti dijele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspjesima Srbije.

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju.

- Јa sam se tada prosto nasmijao i nastavio da radim svoj posao - ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

- Mi ćemo cijeniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije - istakao je Vučić.

Ukazao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom, ali da je Moskva uvijek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma cijeni Putina.

- Kad sam insistirao na nekim stvarima gdje su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmjehivao, ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda - rekao je predsjednik Srbije.

Govoreći o prijetnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nema šta da zamrznu, da nema nikakvu imovinu, ni jedan dolar, niti evro u inostranstvu.

- Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju - naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u cijelosti uoči njegove posjete Rusiji koja je planirana za 24. i 25. novembar.

U ranije objavljenim dijelovima intervjua Vučić je govorio o predstojećoj posjeti Rusiji i susretu sa Putinom i o tome da je gas pitanje svih pitanje u Srbiji.