latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:53 | Autor: Agencije

Mesi: Rado bih se vratio u Barselonu

Lionel Mesi pričao je za špansku Marku o PSŽ, Barseloni, Ronaldu, Mbapeu, Ćaviju...
Lionel Mesi - Foto: B92
Lionel MesiFoto: B92

Mesi je ljetos poslije 17 godina napustio "Kamp Nou" i preselio se na "Park prinčeva".

Tamo su ga već dočekale "superzvijezde poput Nejmara da Silve, Kilijana Mbapea, Anhela di Marije, Marka Veratija, a pridružili su mu se Serhio Ramos i Đanluiđi Donaruma.

Mesi je želio da završi karijeru u Barseloni, ali se finansijska situacija u katalonskom gigantu toliko zakomplikovala da klub nije mogao da registruje Mesija ni sa upola manjom platom.

- Rečeno mi je da mi ne mogu obnoviti ugovor i da ne mogu ostati. Ne morate tražiti više krivaca, ne morate opet gledati šta se dogodilo. Ostaću pri onome što su mi rekli - ponovio je Mesi razloge odlaska iz Barse.

Tvrdi da će se jednog dana vratiti u Barselonu, klub svog života.

- To je moj dom i tamo ću živjeti. Ako mogu doprinjeti i pomoći klubu rado bih se vratio - jasan je Argentinac.

Rekao je da se potpuno adaptirao na život u Parizu.

- Potpuno sam se adaptirao nakon što smo ušli u naš novi dom i nakon što su djeca krenula u školu. Mnogo sam putovao u Argentinu jer smo imali kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga nisam imao kontinuitet u PSŽ-u. Ali u životu sam se dobro snašao. Lakše je nego smo u početku zamišljali. Razmišljali smo o tome koliko će djeci biti teško. Na kraju su se oni najbrže prilagodili. Već idu u školu i sigurno će vrlo brzo naučiti francuski. Sve to je dalo veliki mir meni i supruzi - naveo je napadač Parižana.

PSŽ je jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona.

- Svi pričaju da smo veliki favoriti i neću reći da to nije tako, ali ipak nam trebaju još neke stvari da budemo baš moćna i jaka ekipa. Moramo se posložiti kao tim. Imamo prednost što imamo sjajne igrače koji to mogu postići. Nismo jedini, ima i drugih klubova. Liga šampiona je jako teško takmičenje i to je čini toliko lijepom i posebnom - mrekao je Mesi.

      View this post on Instagram

A post shared by MARCA (@marca)

Govorio je i o svom velikom rivalu Kristijanu Ronaldu, koji se u međuvremenu vratio u Mančester junajted.

- On je već poznavao klub, ali to je bilo u drugoj fazi. Sada se prilagodio na impresivan način. Od početka je kao i uvijek postizao golove i nije imao problema s prilagođavanjem. U Premijer ligi im ne ide tako dobro, ali je to jako teško i izjednačeno takmičenje u kojem se sve može preokrenuti. Prošlo je mnogo vremena otkako ne igramo u istoj ligi. Takmičili smo se pojedinačno i timski za iste ciljeve i bila je to jako lijepa pozornica za nas, ali i za ljude jer su jako uživali. Lijepa je to uspomena koja će ostati u istoriji fudbala - kaže Mesi.

Potom je objasnio kako mu je u svlačionici PSŽ-a.

- Imao sam sreću da sam došao u svlačionicu s vrlo dobrim igračima i vrlo dobrim ljudima, to je najvažnije. Moje prilagođavanje je bilo vrlo brzo. Na početku je bilo jako čudno. S jedne strane postoji problem preseliti se na novo mjesto nakon toliko godina na istom mjestu, ali s druge strane bilo je vrlo lako jer sam poznavao mnogo igrača i tamo se dosta govori španski - ističe fudbalska zvijezda PSŽ-a.

U PSŽ je stigao i bivši Realov kapetan Serhio Ramos, Mesijev dugogodišnji rival iz La Lige.

- Bilo je čudno nakon toliko godina rivalstva. Uvijek smo se poštovali, koliko god bili veliki suparnici. Imati ga za partnera danas je šou. Polako nam se pridružuje i nadamo se da će zaigrati što prije. Poznavali smo se od ranije. Ovdje vidim da je vrhunska osoba - navodi Mesi.

Potom je prokomentarisao i dolazak svog prijatelja Ćavija na mjesto trenera Barselone.

- Barselona prolazi fazu rekonstrukcije ekipe u kojoj ima mnogo mladih igrača. Danas mislim da ima boljih ekipa od Barselone. Iako sada odaju takav utisak, to ne znači da se kasnije neće moći boriti. Moramo uzeti u obzir dolazak Ćavija - navodi bivša zvijezda Barselone.

Mesi često razgovara sa Ćavijem.

- Prijatelji smo, dijelili smo toliko stvari i otkako je otišao. Ostali smo u kontaktu. Ne sjećam se šta sam mu rekao u poruci kad se vratio u Barselonu, ali čestitao sam mu na novom koraku i želim mu dobro. Siguran sam da će mu to jako dobro ići jer zna mnogo. Uvijek želim najbolje Barseloni. Njihov sam navijač, iako ne igram tamo. I tamo u ekipi imam kolege i prijatelje. Situacija u Barseloni me rastužuje, želim im sve najbolje - iskren je Mesi.

Spominje se transfer njegovog saigrača Kilijana Mbapea u Real Madrid.

- Samo on zna šta će učiniti. Mogu samo reći da sam srećan što je ove godine ostao ovdje. On je vrlo važan igrač za nas i za borbu za ciljeve koje imamo. Potpuno je fokusiran na klub. Dalje ne znam šta će biti - rekao je Mesi koji je otkrio da Mbape tečno govori španski.

Na kraju je rekao da će igrati na Mundijalu u Kataru te da vjeruje da je Argentina jedan od favorita za svjetsko zlato.