latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:56 ⇒ 14:19 | Autor: RTRS

Sutra sjednica Parlamenta Srpske

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra prijedloge zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, o dopuni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje, te o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu, o obrazovanju odraslih, te o muzejskoj djelatnosti, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati nacrte zakona o kulturnim dobrima, o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Biće razmatran i konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske u prvom polugodištu ove godine, izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2020. godinu, te izvještaj o izvršenju plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske za prošlu godinu.

Sjednica će početi poslaničkim pitanjima i odgovorima, odnosno Aktuelnim časom.

Sjednicu možete pratiti na RTRS plusu i našem portalu od 10.00 časova.