latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:59 ⇒ 11:59 | Autor: SRNA

Vulin: Interpol neće razmatrati pitanje članstva lažne države Kosovo

Na ovogodišnjem zasjedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu usvojen je dnevni red, a lažna država Kosovo nije se prijavila za članstvo, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji učestvuje u radu ove međunarodne policijske organizacije.
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba)

- Ovo je rezultat našeg upornog rada u protekloj godini, gdje smo zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije uložili puno napora i uspjeli da stignemo do desetine zemalja i upoznamo ih sa stvarnim prilikama na prostoru Kosova i Metohije - izjavio je Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 89. zasjedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je mnogo učinio da po treći put Priština ne postane član Interpola, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Ono što je Vučić izborio Vašingtonskim sporazumom nemjerljivo je pomoglo da Interpol ne bude polje šiptarskog lobiranja - rekao je Vulin, nakon usvajanja dnevnog reda na Generalnoj skupštini Interpola kojim je definitivno potvrđeno da pitanje članstva Prištine neće biti razmatrano.