latinica  ћирилица
23/11/2021 |  14:25 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

Radmanović: Sjednice ne treba zakazivati dok se ne riješe krupna pitanja u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović smatra da ne treba zakazivati sjednice parlamenta dok se ne riješe krupna pitanja u BiH.
Nebojša Radmanović - Foto: RTRS
Nebojša RadmanovićFoto: RTRS

Radmanović je rekao Srni da nije učestvovao na današnjoj sjednici Kolegijuma Predstavničkog doma, koju je zakazao predsjedavajući ovog doma Denis Zvizdić, a na kojoj je donesena odluka da sjedica Predstavničkog doma bude održana 14. decembra.

- Ovo je vanredna situacija u kojoj predstavnici iz Republike Srpske ne učestvuju u radu parlamenta, pa prema tome nisam bio na sjednici Kolegijuma. Mislim da ne treba održavati ni sjednice parlamenta dok ne riješimo neka krupna pitanja koja postoje u BiH dijalogom između nas u BiH - rekao je Radmanović.

On smatra da nema uslova za održavanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

- Pametnije bi bilo i njemu /Zvizidiću/ i svima da to ne radimo, dok ne riješimo neka krupna pitanja - rekao je Radmanović.

Na današnjoj sjednici Kolegijuma Predstavničkog doma donesena je odluka da sjednica ovog doma bude održana 14. decembra, a određene su i nadležne komisije za razmatranje poslaničkih inicijativa i materijala pristiglih između dvije sjednice Kolegijuma, saopšteno je iz parlamenta BiH. /kraj/žd/sk/foto