latinica  ћирилица
23/11/2021 |  14:42 | Autor: SRNA

Lučić obišao novoizgrađeno igralište u povratničkom naselju Baćevići

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić posjetio je danas mostarsko povratničko naselje Baćevići i novoizgrađeno igralište koje je finansiralo ovo ministarstvo.
Miloš Lučić - Foto: RTRS
Miloš LučićFoto: RTRS

Lučić se sastao sa mještanima, predstavnicima Koordinacije Srba iz Mostara i Kancelarije Vlade Republike Srpske u ovom gradu.

Ministarstvo je u izgradnju igrališta uložilo 24.000 KM, a Lučić se nada da će u narednom periodu biti obezbijeđena sredstva za izgradnju tribina.

- Biće još ovakvih projekata i u narednom periodu to očekujemo od udruženja Srba, a sve se mora implementirati preko lokalne zajednice, odnosno grada Mostara. Ovo ministarstvo i ja, kao i ostali ministri iz Republike Srpske, imamo dobar odnos sa povratnicima u Mostaru - rekao je Lučić.

Predsjednik Koordinacije Srba iz Mostara Dušan Golo izjavio je da je igralište završeno prije dva mjeseca i da je rađeno uz pomoć sredstava Ministarstva za izbjegla i raseljena lica u Savjetu ministara, Koordinacije, a dio je prikupljen od mještana naselja Baćevići.

- Ovo je spomen-park sa igralištem, spomenikom i Domom kulture i to čini jednu cjelinu koja će mlađim generacijama značiti mnogo. Prvenstveno mlađim, znači da imaju bolje uslove za život ovdje u Mostaru - rekao je Golo.

On je naglasio da se u narednom periodu planira izgradnja još jednog igrališta, kao i projekti asfaltiranja ulica u naseljima Bijelo Polje i Dračevice.

- Sve su to projekti koje pokušavamo izgraditi preko Republike Srpske i Srbije, a u idućoj godini nadam se da ćemo to uspjeti. Do sada smo uspijevali i očekujem da će nam i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice ponovo izaći u susret i da završimo ovo što smo počeli u Baćevićima - naveo je Golo.