latinica  ћирилица
23/11/2021 |  15:12 ⇒ 18:14 | Autor: SRNA

Јahorina spremna za sezonu

Zimska sezona na Јahorini je spremna, a sagrađena je velika gondola na Poljicama kapaciteta 3.600 skijaša, te dva šestosjeda koji mogu da prime 9.400 skijaša.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Ova dva velika infrastrukturna projekta, te ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust nakon 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze "Novak Đoković", urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je danas nakon sastanka operativnog tima za novu zimsku sezonu.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, koji je prisustvovao sastanku predstavnika institucija i preduzeća koji rade na projektima na toj planini, izjavio je na konferenciji za novinare da je zadovoljan svim što je čuo na sastanku, te da se nada da će i problem ambulante na Јahorini biti riješen u narednih petnaestak dana.

- Da to unaprijedimo da bude jedan veći objekat koji će koristiti i skijašima, ali i svim turistima koji budu posjećivali Јahorinu - naveo je Ćorić.

On je izrazio uvjerenje da će uskoro biti riješen i problem nadležnosti na području opštine Trnovo.

- Već danas ću razgovarati sa načelnikom opštine Trnovo i skupštinskom većinom, koja izgleda nema dovoljno sluha za sve što je urađeno na Јahorini. Taj problem će biti riješen kako to ne bi bilo usko grlo i stvaralo problem svim turistima - istakao je Ćorić.

On je izrazio uvjerenje da će Јahorina biti dominantna ove sezone u odnosu na planine regiona.

- Svi sadržaji i promocija koja je rađena tokom ljeta naišla je na ogromno interesovanje. Već sad postoji ogromno interesovanje za rezervacije - rekao je Ćorić i dodao da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pomaže Olimpijski centar "Јahorina".

On je najavio da su u toku razgovori u vezi sa izgradnjom sportske dvorane i pijace na Јahorini.

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da su kapaciteti na planini od decembra rasprodati.

On je najavio da će ove sezone biti organizovan i veliki broj koncerata, te da će prvi biti organizovan 3. decembra.

- Prvi koncert je Tonija Cetinskog, zatim 4. decembra Haris DŽinović i 5. decembra koncert Saše Matića. Nakon toga dva vikenda imamo "Balkan mjuzik festival", a na kraju sezone u martu koncert di-džejeva koji smo nazvali "Brodolom" - rekao je Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljko Elek rekao je da su, osim 99 miliona KM koje je Vlada Republike Srpske direktno uložila, investirali i "Elektroprivreda" i "Elektroprenos", te "Putevi Republike Srpske".

- Za rješavanje problema snabdijevanja električnom energijom uloženo je više od 150 miliona KM, a za potisni cjevovod uloženo je oko milion i po KM - rekao je Elek.