latinica  ћирилица
23/11/2021 |  15:59 ⇒ 16:06 | Autor: RTRS

Trivić: Unaprijediti kvalitet nastavnog programa u bogosloviji u Foči

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će resorno ministarstvo u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za vjere nastaviti da pruža podršku Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji "Sveti Petar Dabrobosanski" u Foči radi unapređenja kvaliteta nastavnog programa.
Mitropolit Hrizostom i Natalija Trivić (Foto:vladars.net) -
Mitropolit Hrizostom i Natalija Trivić (Foto:vladars.net)

Trivićeva je tim povodom razgovarala sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom i direktorom Republičkog sekretarijata za vjere Draganom Davidovićem o značaju Bogoslovije i planu Srpske pravoslavne crkve da kontinuirano unapređuje uslove za učenje bogoslova u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Mitropolit Hrizostom rekao da je za SPC značajno što je ova bogoslovija dio mreže srednjih škola u Srpskoj, saopšteno da iz resornog ministarstva.

On je predstavio plan razvoja ove srednjoškolske ustanove, planirane arhitektonske izmjene i dogradnju objekta Bogoslovije radi poboljšanja estetskog izgleda, te aktivnosti koje se provode sa ciljem da učenici imaju veće mogućnosti za bavljenje sportskim aktivnostima u toku srednjoškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na sastanku je razgovarano i o značaju upotrebe informacionih tehnologija, a Trivićeva je upoznala mitropolita Hrizostoma sa aktivnostima koje se provode u skladu sa akcionim planom za reformu obrazovanja u Srpskoj.