latinica  ћирилица
23/11/2021 |  22:23 | Autor: RTRS

Banjaluka: Beogradfski džez kvartet otvorio festival "Intim džez fest"

Koncertom Beogradskog džez kvarteta, večeras je u Banskom dvoru otvoren 4. festival džez muzike "Intim džez fest".
DŽez festival - Foto: RTRS
DŽez festivalFoto: RTRS

Zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji je fokusiran na manje sastave i  vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta, "Intim džez fest" postao je prepoznatljivi muzički događaj, ne samo u regionu, već i u Evropi.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika, a čast da otvori festival pripala je Beogradskom džez kvartetu koji čine: pijanista Ivan Ilić, saksofonista Ljubiša Paunić, te David Gegić na kontrabasu i za bubnjevima Miodrag Maljoković, jedan od doajena jugoslovenske pop rok i džez muzike. Izveli su vrlo zanimljiv program protkan autorskom muzikom i nezaboravnim džez standardima.

Festival se nastavlja sutra koncertom "DŽez trija" koji čine basista Per Matisen, pijanista Adis Sirbubalo i bubnjar Amar Češljar.

A dobrog džez festivala nema bez džem sešna. U Muzičkom paviljonu "Staklenac" večeras će nastupati banjalučki Kombajn Kvartet. A priključiće im se Beogradski džez kvartet.