latinica  ћирилица
24/11/2021 |  07:19 ⇒ 10:04 | Autor: RTRS

RTRS plus, 10.00 - NSRS o budžetu, društvenom preduzetništvu, fondovima...

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas prijedloge zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, o dopuni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje, te o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.
Sjednica Narodne skupštine Srpske - Foto: RTRS
Sjednica Narodne skupštine SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu, o obrazovanju odraslih, te o muzejskoj djelatnosti, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati nacrte zakona o kulturnim dobrima, o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Biće razmatran i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske u prvom polugodištu ove godine, izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2020. godinu, te izvještaj o izvršenju plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske za prošlu godinu.

Sjednica će početi poslaničkim pitanjima i odgovorima, odnosno "Aktuelnim časom".

Prenos od 10.00 časova na RTRS plus i našem portalu.