latinica  ћирилица
24/11/2021 |  07:26 ⇒ 25/11/2021 | 08:02 | Autor: RTRS

Begović: Među stradalima u makedonskom autobusu nema državljana BiH i Srbije (VIDEO)

Ambasador BiH u Bugarskoj Zdravko Begović potvrdio je za RTRS da među stradalima u stravičnoj nesreći koja se juče dogodila u Bugarskoj nema državljana BiH i Srbije.
Zdravko Begović - Foto: RTRS
Zdravko BegovićFoto: RTRS

- Imamo zvaničnu informaciju da državljanin Srbije nije poginuo. On je među sedmoro teško ranjenih i nalazi se u bolnici u Sofiji, a sa njim je i njegova vjerenica iz Kumanova - rekao je Begović u Јutarnjem programu naše televizije.

On je podsjetio da je u ponedjeljak u Sjevernoj Makedoniji bio praznik Albanske azbuke, pa su mnogi građani iskoristili produženi vikend da odu na izlet u Istanbul za koji uvijek vlada veliko interesovanje i koji je poznata šoping destinacija.

Podsjetio je da je agencija Besa turs iz Sjeverne Makedoniji, čiji se autobus zapalio na auto-putu u Bugarskoj, organizovala odlazak u Istanbul sa četiri autobusa, te da je među putnicima bilo najviše mladih ljudi, uključujući čitave porodice.

Begović je istakao da je rano govoriti o uzrocima nesreće, navodeći da će istraga pokazati da li je u pitanju bila tehnička ispravnost vozila ili subjektivni faktor, odnosno vozač.

Dodao je da su vlade Bugarske i Sjeverne Makedonije izrazile duboku solidarnost i razumijevanje, te da su formirani ekspertski timovi koji istražuju uzrok nesreće.