latinica  ћирилица
24/11/2021 |  10:12 | Autor: RTRS

LŠ: Derbi Mančester sitija i PSŽ-a, Liverpul dočekuje Porto

Večeras su na programu mečevi 5. kola u grupama A, B, C, i D.

Derbi večeri odigraće Mančester siti i Pari Sen Žermen.

Siti se nalazi na prvom mjestu grupe A sa bodom prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala, a pobjeda za oba tima značila bi prolazak u narednu rundu. U prvom duelu timova Pepa Gvardiole i Mauricija Poketina, slavio je PSŽ na svom terenu sa 2:0.

- Utakmica će biti na visokom nivou, prijetnje mogu doći od bilo koga jer su odlična ekipa sa odličnim igračima ali tako je i sa naše strane, imamo mnogo stvari koje možemo da uradimo, nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo sve prilike i da napravimo prijetnju po gol Sitija - rekao je Marko Verati, fudbaler PSŽ-a.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola kaže da je imao potpuno drugačiji osjećaj kada je bio na početku trenerske karijere u Ligi šampiona.

- Svake sezone je teže plasirati se u grupnu fazu i otići u finale. Protivnici, menadžeri, igrači, konkurencija je sve teža i teža. Imamo priliku da se kvalifikujemo u sljedeću rundu, to bi bilo dobro za klub i za igrače - ističe strateg "Građana".

U drugom derbiju večeri na Enfildu snage će odmjeriti Liverpul i Porto.

Portugalci su pretrpjeli težak poraz od Engleza kod kuće rezultatom 5-1 i ovo će biti prilika da da se osvete za debakl.

Liverpul se već kvalifikovao iz Grupe B sa maksimalnim brojem bodova. Porto je na drugom mjestu sa pet bodova, jednim više ispred Atletiko Madrida.

- Naš cilj je prolazak grupne faze. Ovo je veoma jaka grupa. Ostale su nam dvije utakmice. Trudićemo se da osvojimo što više bodova. Ne možemo reći da ćemo sigurno dobiti obje utakmice ali daćemo sve od sebe - istakao je Marko Grujić, fudbaler Porta.

Јirgen Klop, šef stručnog štaba Liverpula navodi činjenicu da se njegova ekipa, otkako je on strateg ovog tima, bori do posljednje sekunde utakmice.

- I protiv Porta ćemo pokušati da pobijedimo, i nadamo se da ćemo uspjeti - uvjeren je Klop.

U preostalim utakmicama snage će odmjeriti u grupi A klub Briž i Lajpcig, u grupi B Atletiko Madrid dočekuje Milan, u grupi C sastaće se Bešiktaš i Ajaks i Sporting Lisabon Borusija Dortmund.

Grupa D donosi mečeve Šerif - Real Madrid i Šahtjor – Inter.