latinica  ћирилица
24/11/2021 |  11:41 | Autor: SRNA

Banjaluka: Hapšenje zbog droge

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice iz tog grada čiji su inicijali D.R, od kojeg su oduzeli određenu količinu marihuane.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Lice je uhapšeno juče zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, a pušteno je nakon kriminalističke obrade, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Isti dan policijski službenici su uhapsili lice iz Banjaluke čiji su inicijali A.C, kod kojeg su pronašli i oduzeli više tableta "subokson", "doreta", "dukset" i "lirika" za koje nije posjedovalo medicinsku dokumentaciju.

Protiv uhapšenog slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka juče su, tokom kontrole automobila "volvo" koji je vozilo lice iz tog grada čiji su inicijali D.V, utvrdili da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola deponovana.

- Koristio je i mobilni telefon koji nije prilagođen upotrebi u vozilu. Lice je podvrgnuto ispitivanju i utvrđeno mu je prisustvo kokaina, te je uhapšeno i protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu - navodi se u saopštenju.

Policija je juče uhapsila i lice iz Banjaluke čiji su inicijali D.D. zbog vrijeđanja i ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Oštećeno lice prijavilo je nadležnoj policijskoj stanici da ga D.D. vrijeđa. Po dolasku na lice mjesta prijavljenom je naređeno da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta se oglušio.

Kod lica D.D. utvrđeno je 2,26 promila alkohola u krvi i uručen mu je prekršajni nalog, a o svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.