latinica  ћирилица
24/11/2021 |  12:28 | Autor: B92

Pešić: Važna podrška navijača novom mladom sastavu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je govorio o predstojećem meču sa Letonijom u kvalifikacijama za Mundobasket.

On je istakao da će za ishod utakmice od ključnog značaja biti podrška navijača novom mladom sastavu koji ima velike ambicije.

Košarkaši Srbije sastaju se u četvrtak sa selekcijom Letonije u prvom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a selektor Pešić se osvrnuo na probleme koje je imao pri sastavu tima.

- To nije bio lak posao. Mi smo to unaprijed znali i to nije bilo iznenađenje. Mi smo pokušali da formiramo reprezentaciju i siguran sam da su ovi mladići zaslužili da budu u reprezentaciji i siguran sam da će to i opravdati - rekao je Pešić u Јutarnjem programu RTS-a.

Selektor je posebno istakao da je pri formiranju sastava razmišljao i o dugoročnim ciljevima i naglasio kvalitet pozvanih igrača.

- To su talentovani igrači koji su zapravo i budućnost novog olimpijskog ciklusa, koji zapravo poćinje već sutra. Očekuje nas Evropsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine, pa Svjetsko prvenstvo, za koje igramo kvalifikacije, pa onda Pariz... I to su naši dugoročni ciljevi - jasan je popularni Kari.

Govoreći o sutrašnjoj utakmici, selektor je posebno naglasio kvalitet i uigranost selekcije Letonije.

- Biće to izuzetna utakmica. Oni imaju kontinuitet u timu, koji se sastoji od izuzetno talentovanih igrača. Mi sigurno nemamo tu uigranost kao oni, ali imamo želju i motivaciju da prevladamo tu njihovu prednost. Očekujemo sjajnu podršku publike sa tribina i nadamo se pobjedi. Podrška navijača je dragocjena za ovu mladu ekipu - istakao je Pešić.

On je konstatovao da reprezentaciju već za tri dana očekuje i meč sa Belgijom i prokomentarisao atmosferu u kojoj će se igrati taj duel, ali je istakao da je tim, prije svega, koncentrisan na sutrašnji prvi meč u kvalifikacijama.

Povodom izostanka brojnih igrača, pa i Nikole Јokića, istakao je uvjerenje da su svi igrači imali ženju da se odazovu pozivu u reprezentaciju, ali da to nisu mogli da učine iz opravdanih razloga, što zbog zdravstvenih problema, što zbog klupskih obaveza.

Naglasio je da dugoročno i dalje računa na sve naše igrače u svjetskim klubovima i da će se oni odazvati pozivu kada budu u mogućnosti.