latinica  ћирилица
24/11/2021 |  14:14 ⇒ 25/11/2021 | 12:57 | Autor: RTRS

Novi infrastrukturni projekti FS Srpske; Zeljković obišao FK Omladinac (FOTO)

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH Vico Zeljković obišao je danas stadion Fudbalskog kluba Omladinac u Banjaluci.
Zeljković obišao stadion FK Omladinac u Banjaluci - Foto: RTRS
Zeljković obišao stadion FK Omladinac u BanjaluciFoto: RTRS

Zeljković je tom priliom najavio nove infrastrukturne projekte u ovom sportskom kolektivu.

- Drago mi da smo danas u Omladincu. Siguran sam da ovaj klub, a i samo naselje, koje broji između 25 i 30.000 stanovnika, zaslužuju da dobiju bolje infrastrukturne uslove, kako bi se sport odvijao na jedan pristojan i normalan način. Shodno tome, obavili smo razgovore sa upravom Omladinca da FS Srpske i BiH u narednom periodu pomogne izgradnju svlačionica na ovom stadionu - kaže Zeljković.

Ostaje, kako navodi, da se dogovore u kojem obimu će pružiti pomoć, da se taj objekat završi i da fudbal nastavi dalje da se razvija.

- Ovom pomoći, nastavljamo i dalje podršku sportskim kolektivima. Namjera nam je da i naredne godine u Banjaluci uradimo minimalno dva do tri projekta, slična ovima. Kao negativnu stvar, moram naglasiti lošu saradnju i odnos grada Banjaluka prema ovim i sličnim poduhvatima - rekao je Zeljković.

Zeljković obišao stadion FK Omladinac u Banjaluci (Foto: RTRS)

Darko Manojlović, predsjednik FK Omladinac izrazio je zahvalnost FS Srpske i BiH na ukazanoj pomoći, koja će ovom klubu, kako je naglasio, mnogo značiti.

- Naš klub trenutno broji između 150 i 170 dječaka koji redovno treniraju. Sanacijom i adaptacijom svlačionica, nadam se da će taj broj znatno biti uvećan. Finansiramo se sopstvenim sredstvima i dijelom od donatora, i zbog toga smo veoma zahvalni FS Srpske i BiH što će nam svojim novcem omogućiti da realizujemo zacrtano - istakao je Manojlović.