latinica  ћирилица
24/11/2021 |  14:21 ⇒ 16:20 | Autor: TANЈUG

Kremlj: Putin i Vučić u Sočiju i o Kosovu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će se na sutrašnjim razgovorima u Sočiju, između ostalog, fokusirati i na rješenje krize na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju zvaničnog Kremlja.

- Planirano je da se dotaknu gorućih pitanja rusko-srpskog strateškog partnerstva u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, kao i da razmjene mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući i izglede za rješenje pitanja Kosova - navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TAS S.

Ranije danas je portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio da će Putin sutra u Sočiju razgovarati sa Vučićem o "saradnji dvije zemlje na obostranu korist", što će, kako je ocijenio Peskov, biti "veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije".

- Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je riječ o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u investicijama, o čemu će sigurno biti riječi tokom sutrašnjeg susreta - naveo je Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da bi cijena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

- Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tom pitanju može očekivati - naveo je Peskov.

Vučić je više puta najavio da će u razgovoru tražiti nižu cijenu gasa za Srbiju.