latinica  ћирилица
25/11/2021 |  07:43 | Autor: TANЈUG

Nadležni otkrili istinu o izgorjelom autobusu, agenciji oduzeta dozvola za rad

Autobus u vlasništvu "Besa Trans BTB" koji je izgorio u Bugarskoj nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u srijedu iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.
Makedonski autobus izgorio u Bugarskoj (Foto: BTA) -
Makedonski autobus izgorio u Bugarskoj (Foto: BTA)

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća "Besa Trans BTB" koji je izgorio u Bugarskoj na auto-putu Struma, u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povrijeđeno, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim vozilima. 
 
- U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firma "Besa Trans BTB" se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti - navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.
 
Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sjednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans", prenio je Tanjug.