latinica  ћирилица
25/11/2021 |  12:17 | Autor: SRNA

Vulić: Savezništvo evropskih parlamentaraca sa bošnjačkom elitom s ciljem stvaranja islamske BiH

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je evropskim parlamentarcima Andreju Kovatčevu /Evropska narodna partija/, Klemenu Grošelju /Slovenački liberali/ i Tineki Strik /Zeleni/ da je njihova lažna briga za BiH samo njihovo savezništvo sa bošnjačkom elitom, te da su oni lažni dušebrižnici i lažne diplomate.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Kad sebi dajte za pravo da "odsjecate" srpske glave, konkretno Miloradu Dodiku, želim da vas informišem da u BiH žive Srbi koji baš tog Srbina poštuju i podržavaju. A, znate li zašto? Zato što ima hrabrosti suprotstaviti se takvim kao što ste vi - saučesnici predstavnika Bošnjaka koji žele unitarnu, islamsku BiH u kojoj nema ni Srba, ni Hrvata - naglasila je Vulićeva u pismu upućenom navedenim evropskim parlamentarcima.

Vulićeva ih je podsjetila da je mnogo srpskih sinova dalo život za Republiku Srpsku i da Srbi iz Republike Srpske nikada i ni sa kim ne žele više da ratuju.

- Mi ne zveckamo oružjem, mi oružja nemamo. Mi imamo samo ljubav za Republiku Srpsku i branićemo je do posljednjeg atoma snage. A vama da je stalo do BiH, nekada biste se pobunili protiv ponašanja Bisere Turković koja konstatno ruši Ustav i preuzima ovlaštenja Predsjedništva BiH. Ali ne, za vas je samo Milorad Dodik problem, što je dokaz da ste licemjeri. Laž je i da želite BiH u EU - istakla je Vulićeva u pismu.

Ona je podsjetila da je moćna Turska dobila status kandidata za članstvo 1999. godine i još nije dobila status člana EU.

- BiH je za sve vas eksperiment i poligon za političko nadmudrivanje. Imajte bar karaktera i pustite nas da živimo. Lažna briga i pozivanje na linč Milorada Dodika jasno pokazuju sav vaš gnjev i mržnju prema Srbima u BiH - zaključila je Vulićeva.