latinica  ћирилица
25/11/2021 |  14:53 | Autor: SRNA

Čović: Obezbijediti potpunu ravnopravnost konstitutivnih naroda

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je na sastanku u Mostaru sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem rekao da je do kraja neizborne 2021. godine neophodno dovršiti proces u okviru kojeg je potrebno obezbijediti potpunu ravnopravnost konstitutivnih naroda u pravima i političkom predstavljanju, kao i sprovesti načela jednakosti i nediskriminacije.
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

Čović je naveo da rješenja koja su ponudili hrvatski predstavnici omogućavaju primjenu presuda Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, saopšteno je iz HDZ-a.

On je kao važno istakao ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u EU, te naglasio značaj hitne stabilizacije političkog dijaloga.

- Evropski put BiH nema alternativu. U potpunosti smo predani ostvarenju tog cilja - poručio je Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je sa Varheljijem razgovarao o evropskom putu BiH i ispunjavanju 14 ključnih prioriteta, te o aktuelnoj političkoj situaciji, posebno naglašavajući izmjene Izbornog zakona BiH kao visoki prioritet.