latinica  ћирилица
25/11/2021 |  17:04 ⇒ 17:07 | Autor: RTRS

Šulić: Po završetku redovne sjednice, u pripremi posebna (VIDEO)

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić očekuje da bi naredne sedmice trebalo da bude završena 19. redovna sjednica, kako bi nakon toga bila pripremljena posebna skupštinska sjednica.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- Kada je u pitanju Prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, koja će biti razmatrana naredne sedmice, ne želim da prejudiciram poslaničku odluku, ali je jasno da je prilikom prekida rada ovog organa prekršen zakon - naglasio je Šulić.

On je naveo da je prvi dio sjednice okončan usvajanjem deset zakonskih rješenja, da je razmotreno 11 tačaka dnevnog reda, te da su prihvaćeni prijedlozi Vlade Republike Srpske i SNSD-a za dopunu dnevnog reda.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će kompanija "Rio tinto" ulagati u Republiku Srpsku, Šulić je rekao da se konsultovao sa nadležnim ministrima u Vladi Srpske i da mu je rečeno da se ta kompanija nije obraćala Srpskoj za istraživanja ili koncesije.

- Određena kompanija radi istraživanja eventualnih rudnih bogatstava na planini Ozren, za šta su ispunjeni svi zakonski uslovi. Svaka kompanija koja želi da radi mora ispoštovati ekološke uslove -dodao je Šulić.