latinica  ћирилица
25/11/2021 |  19:50 ⇒ 19:51 | Autor: SRNA

Herceg Novi dobija novi mizički festival

Na Kanli kuli u Herceg Novom narednog ljeta će biti održan novi muzički festival "Naše more, naše skale", najavio je večeras predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović.
Kanli kula u Herceg Novom (Foto: waytomonte.com) -
Kanli kula u Herceg Novom (Foto: waytomonte.com)


Otović je večeras na konferenciji za novinare u rekonstruisanoj kući Ive Andrića rekao da će festival, koji će biti održan u junu, prevazići lokalne i regionalne okvire.

On je rekao da je potrebno da se Herceg Novi pozicionira na turističkoj mapi regiona, a organizacijom festivala u predsezoni gosti će više posjećivati taj grad.

Srpski rok muzičar i glumac Đorđe David poručio je da će festival "Naše more, naše skale" višestruko zainteresovati javnost i udariti temelj za dešavanja u narednim godinama.

- Smatram da taj festival ima ozbiljan zadatak i da će udariti "umjetnički šamar" svim drugim velikim gradovima i drugim novonastalim državama one velike zemlje u kojoj sam rođen - naglasio je David.

Ana Martinović iz kompanije "M:tel", koja je pokrovitelj festivala, rekla je da posjetioce u junu čeka regionalni događaj ljeta i sigurno umjetnički i kulturni spektakl.