latinica  ћирилица
25/11/2021 |  22:43 | Autor: SRNA

Prnjavor: Premijerno odigrana predstava "I devojčice igraju fudbal"

Predstava "I devojčice igraju fudbal" u režiji Brankice Radonjić premijerno je večeras odigrana u Prnjavoru.
U Prnjavoru predstava "I devojčice igraju fudbal" - Foto: SRNA
U Prnjavoru predstava "I devojčice igraju fudbal"Foto: SRNA

Predstavu su odigrali člAnovi Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Prnjavor u saradnji sa Fudbalskim klubom Ljubić.

Radonjićeva, koja je i umjetnički rukovodilac prnjavorskog amaterskog pozorišta, rekla je Srni da je ovo prva ovakva saradnja sa nekim sportskim klubom.

- Imali smo ranije priliku da pripremamo predstavu u kojoj, osim glumaca, igraju djeca i mladi koji se ne bave glumom, ali ne i sa djecom koja se samo bave sportom. U skladu sa tekstom i predviđenim ulogama zamolili smo prijatelje iz FK Ljubić da nam pronađu tri dječaka koji mogu odgovoriti zahtjevima predstave i tako je počela naša saradnja - kaže Radonjićeva.

Ona je istakla da Dramska scena kroz predstave uvijek šalje poruke da treba voditi zdrav život.

- Ovaj put smo željeli da pokažemo koliko je važno da se djeca bave sportom, ali i da se razbiju neke predrasude i stereotipi jer predstava promoviše djevojčice koje igraju fudbal. Svaka predstava, koliko god djelovala dječija i bezazlena, u stvari ima duboke poruke koje, vjerujemo, naša publika zna prepoznati - izjavila je Radonjićeva.