latinica  ћирилица
26/11/2021 |  09:53 ⇒ 09:54 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Oprez prilikom plaćanja na internetu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske skreće pažnju građanima da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 26. novembar na međunarodnom nivou obilježava kao "crni petak", te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina putem interneta.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

IZ MUP-a istilu da izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti, a građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za "crni petak", "fišing" linkove i imejl poruke koje promovišu "crni petak".

- Prilikom plaćanja potrudite se i provjerite recenzije prije kupovine, koristite kartice, jer imate više šanse za povrat novca. Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu i izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni Wi-Fi - saopšteno je iz MUP-a Srpske

Više informacija građani mogu dobiti na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova, posredstvom koje građani mogu da prijave takve sumnjive aktivnosti.