latinica  ћирилица
26/11/2021 |  11:01 | Autor: SRNA

Uhapšen zbog krađe, za drugim raspisana potraga

Policija je u Novom Gradu uhapsila je Z.Lj. iz ove opštine koji se sumnjiči da je prošle godine iz stana u Banjaluci ukrao stvari i novac, čime je nanesena šteta od 13.850 KM.

Ovo lice je uhapšeno juče, dok je potraga raspisana za P.Z. iz Novog Grada, koji se sumnjiči da je zajedno sa Z.Lj. počinio ovo krivično djelo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ova lica se sumnjiče da su na području Banjaluke u septembru 2020. godine, provalili u stan, te otuđili zlatni nakit, ručni sat, kao i veću količinu novca.

Izvršen je pretres kuće, vozila, kao i drugih prostorija na području opštine Novi Grad, koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom je pronađen i oduzet provalnički alat, automatska puška, ručna bomba, veća količina municije, ručni sat, zlatni nakit i više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

O događaju je obaviješten dežurni okružni tužilac, koji je naložio policijskim službenicima da nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u redovnoj proceduri dostave izvještaj o počinjenom krivičnim djelima teška krađa, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.