latinica  ћирилица
26/11/2021 |  13:05 ⇒ 15:30 | Autor: SRNA

Tegeltija: Koridor 5C - najvažniji infrastrukturni projekat

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je izgradnja Koridora 5C najvažniji infrastrukturni projekat u BiH koji predstavlja veliki organizaciono-tehnički i finansijski izazov za sve nivoe vlasti.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je na svečanosti povodom zvaničnog početak radova na izgradnji dionice od Kostajnice do Putnikovog brda, rekao da bi izgradnja Koridora 5C koji će povezati sjever i jug zemlje, trebalo da se završi 2028. godine.

- Moramo priznati da smo, poslije više godina nesnalaženja u realizaciji ovog projekta, mijenjanju trasa Koridora i projekata, traženja najboljih načina finansiranja, potrošili dosta vremena - rekao je Tegeltija obraćajući se prisutnima na gradilištu budućeg auto-puta.

On je poručio da se isto tako danas može reći da je jako dobra situacija, kada su svi nivoi vlasti u BiH svjesni situacije oko ovog projekta, kada su javna preduzeća u oba entiteta i kadrovski i organizaciono spremna za ovako važan projekat i kada u Republici Srpskoj i Federaciji BiH postoje kompanije koje su spremne da realizuju najsloženije građevinske radove.