latinica  ћирилица
26/11/2021 |  13:59 ⇒ 14:32 | Autor: SRNA

Mazalica: Zajednička vizija stvaranja trajnog svjetskog mira

SNSD I Komunistička partija Kine imaju istu viziju da izgrade društvo sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo, zalažući se za univerzalnu bezbjednost, prosperitet i stvaranje trajnog svjetskog mira, rekao je član Glavnog odbora i Političkog savjeta SNSD-a Srđan Mazalica.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

Mazalica je istakao da je tokom ove najneizvjesnije i ozbiljne krize u novijoj istoriji čovječanstva izazvane pandemijom kovida 19, Kina pokazala veliku solidarnost posebno prema malim nacijama.

On je zahvalio Vladi Kine za svu podršku, pomoć i sredstva koja su Srpskoj pružena u borbi protiv pandemije kovida 19.

Učestvujući na onlajn konferenciji u organizaciji Međunarodnog odsjeka Centralnog komiteta KPK o temi dijaloga i jačanja veza partija Centralne i Istočne Evrope i produbljivanja veza Kine i ovog dijela Evrope, Mazalica je istakao da SNSD snažno podržava jačanje saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

- SNSD i KPK potpisale su 2016. godine sporazum o partnerstvu i od tada je naša saradnja evoluirala u mnogim pravcima - naveo je Mazalica.

On je podsjetio i da je KPK prije samo nekoliko sedmica obezbijedila SNSD-u prilično velikodušnu donaciju zaštitne medicinske opreme, a koja je zajedničkom odlukom donirana lokalnoj bolnici u u Prijedoru Republici Srpskoj.

- Želio bih i da zahvalim Vladi Narodne Republike Kine za sve napore koji su uloženi za nastavak saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u ovim izazovnim vremenima - rekao je Mazalica.

On je podsjetio i da je Termoelektrana u Stanarima u Republici Srpskoj - prvi infrastrukturni projekat koji je koristio specijalni kredit iz fondova saradnje "17 plus jedan" vrijedan 10 milijardi dolara.

- Ovaj projekat je bio prvi infrastrukturni projekat koji je bio konkretan rezultat saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i sigurni smo da ćemo ih u budućnosti imati još ove vrste - naveo je Mazalica.