latinica  ћирилица
26/11/2021 |  15:52 | Autor: SRNA

Pećanac: Otvaranje migrantskih kampova u Grahovu i Drvaru ugrozilo bi povratnike

Otvaranje migrantskih kampova u Drvaru i Bosanskom Grahovu ugrozilo bi bezbjednost stanovništva i otežalo ionako težak život povratnika, rekao je Srni predsjednik Saveza srpskih udruženja "Zavičaj" Brane Pećanac.
Brane Pećanac - Foto: SRNA
Brane PećanacFoto: SRNA

- Otvaranje migrantskih kampova na području Drvara i Bosanskog Grahova, gdje je većinsko srpsko stanovništvo, radi se smišljeno i to je nekome namjera - upozorio je Pećanac.

On je naveo da Savez srpskih udruženja "Zavičaj" podržava svaku aktivnost legalnih i legitimnih predstavnika opština Drvar i Bosansko Grahovo s ciljem suprotstavljanja otvaranju migrantskih kampova na području tih opština.

- Migrantski kampovi bi narušili miran život povratnika, ugrozili bezbjednost a to bi i dodatno otežalo ionako težak život građana Drvara i Bosanskog Grahova - naveo je Pećanac.

On je rekao da će se Saveza srpskih udruženja "Zavičaj" obratiti institucijama povodom ovih informacija.

- Savez će uputiti zahtjeve nadležnim institucijama u FBiH, Savjetu ministara, ali obratićemo se i određenim nadležnim institucijama u Republici Srpskoj da se preduzmu aktivnosti kako ne bi došlo do otvaranja migrantskih kampova u Drvaru i Bosanskom Grahovu - naveo je Pećanac.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je ranije Srni da ima nezvanične informacije da se na području Livanjskog kantona planira otvaranje migrantskih centara.

Ista informacija stigla je i iz Bosanskog Grahova, gdje mještani navode da bi, prema njihovim saznanjima, migrantski kamp trebao da bude otvoren u užem dijelu grada, u nekadašnjoj industrijskoj zoni.