latinica  ћирилица
26/11/2021 |  22:31 ⇒ 22:31 | Autor: SRNA

U ostacima makedonskog autobusa pronađeno tijelo još jednog djeteta

Istražioci su u Bugarskoj u ostacima autobusa pronašli tijelo još jedne žrtve jezive nesreće koja se dogodila na auto-putu, tako da je broj poginulih i zvanično 45, izjavio je direktor Nacionalne istražne službe Bugarske Borisav Safarov.
Makedonski autobus izgorio u Bugarskoj (Foto: BTA) -
Makedonski autobus izgorio u Bugarskoj (Foto: BTA)

Safarov, koji je i zamjenik glavnog tužioca, dodao je da je riječ o tijelu djeteta, prenosi bugarski portal Novinite.

On je naveo da broj povrijeđenih ostaje sedam, iako se prethodnih dana u medijima nagađalo da je preživjela još jedna osoba.

- Nažalost, nema osmog preživjelog - rekao je Safarov.

Ranije danas bugarska televizija BNT je objavila da je misterija nastala u vezi sa pacijentom koji je greškom stavljen na listu povrijeđenih putnika, te da je riječ o bugarskom državljaninu koji nije imao veze sa nesrećom.

U autobusu iz Sjeverne Makedonije koji se zapalio u utorak, 23. novembra, u Bugarskoj bile su 52 osobe, a prvobitno su pronađena 44 tijela. Sedmoro povređenih je u bolnici, pa se postavljalo pitanje gdje je osmi putnik.

Sika Mileva, portparol glavnog tužioca Bugarske, na konferenciji za novinare koju je održala juče navela je da je razgovarala sa preživjelim muškarcem, koji joj je rekao da je razbio staklo i iz autobusa spasio osam ljudi, a ne sedam.