latinica  ћирилица
27/11/2021 |  07:51 ⇒ 11:27 | Autor: SRNA

Dodik povlači tužbu protiv majke nastradalog Nikole Đurovića

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odlučio je da povuče tužbu protiv Aleksandre Đurović, koja ga je optužila za smrt svog sina Nikole, nakon njenog pisma koji mu je uputila, a u kojem je potvrdila da je izmanipulisana i iskorištena od uredništva i novinara BN Televizije /BNTV/, saznaje Srna.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

U pismu upućenom Dodiku, a u koje je Srna imala uvid, Đurovićeva je izrazila žaljenje ako je, kako je navela, prekršila zakon i ako je povrijedila čast i ugled Milorada Dodika, ističući da je medijski izmanipulisana i kao majka i kao "sagovornica" od portala i televizije BN.

- Posljednji put kada je u medijima spominjano ubistvo mog sina Nikole Đurovića i njegovog presuđenog ubice Nenada Radinkovića objavila sam status na Fejsbuku u kojem sam optužila sam vrh Vaše stranke /SNSD/ i Vas lično da ste učestvovali u nesreći u kojoj je ubijen moj sin - navela je Đurovićeva u pismu.

Ona je pojasnila da je sutradan pozvala prijateljica, inače novinarka, i obavijestila je da je portal BNTV prenio njen status sa Fejsbuka, a da je nisu pozvali ni pitali za dozvolu, niti su tražili bilo kakvu njenu saglasnost.

- Ona me je odmah upozorila da me možete tužiti za klevetu, tako da sam pristala da dam izjavu za BNTV, vjerujući da mogu popraviti štetu koju su mi već napravili nedozvoljenom objavom statusa na Fejsbuku. Novinar Radoš /Krstojević/ je tvrdio da mi 'ne može niko ništa' i da 'mogu govoriti slobodno'. Međutim, dio razgovora koji je trebao da bude nezvaničan, kamera je snimila. Radoš je tvrdio i obećao mi da taj dio neće biti emitovan. Naravno, riječ je pogazio i dio za koji sam rekla da se 'isiječe' objavio je u Dnevniku BNTV. Odmah nakon priloga, nazvala sam Radoša i upitala zašto je to uradio, na šta mi je odgovorio: 'Redakcija je tako željela, da ima specijal protiv Dodika - pojasnila je Đurovićeva u pismu upućenom Dodiku.

Ona je konstatovala da su uredništvo i novinari BNTV zloupotrijebili njeno povjerenje i bol majke koja je izgubila sina jedinca.

Đurovićeva je naglasila da je BNTV iskoristila na krajnje podmukao način u "ratu koji imaju sa Dodikom".

- Žao mi je što sam tek sada to uvidjela. Ne želim rat ni sa kim, a pogotovo ne želim da moj mrtvi sin i ja kao majka budemo oruđe ili oružje na bilo kojoj strani. Obećala sam sama sebi da, nakon svega što mi se desilo sa BNTV, neću više davati nikakve izjave bilo kome. Ne zaslužuje ni moje dijete, a ni ja, da nekome budemo 'specijal' i da moju bol drugi koriste u svoje, njima poznate svrhe - naglasila je majka stradalog sina jedinca u pismu upućenom srpskom članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Nikola Đurović poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci prije deset godina.