latinica  ћирилица
27/11/2021 |  12:08 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Prvobitni tekst Dejtona je devastiran akcijom međunarodnih faktora (VIDEO)

Postoji Dejton, ta krilatica izvorni vezana je za prvobitni tekst Dejtona koji je bitno promašen, devalviran, devastiran akcijom međunarodnih faktora, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Četiri neizabrana stranca su izazvala čitavu pometnju, nered koji se treba počistiti i riješiti a to su visoki predstavnici, trojica sudija Ustavnog suda BiH - poručio je Dodik.

Oni su to, kaže, učinili provodeći politiku SDA.

- Nemam potrebe za političkim obračunavanjem sa Bakirom Izetbegovićem, ali imam da se obračunam sa njihoviom programom. Јer očigledno, ono što je uradio njegov otac i on radi je isto. Bakir na svom stolu i sada drži "Islamsku deklaraciju", što znači da sva svoja saznanja i svoje opcije crpi iz toga - naglasio je Dodik.

Dodik ističe da ne može  da bude kriv ako je neko otišao iz Kladuše i Bihaća.

- Krive su njihove politike koje su dozvolile da tamo dođu migranti, a politika Bakira Izetbegovića je da naseli što više islamskih migranata koji bi nama ovdje za nekoliko godina zagorčali život, dajući im prava na državljanstvo, na izbore, i mnogo čega drugog - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da se bori protiv BiH koja je van Ustava BiH.

- Borim se protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović. Borim se za Republiku Srpsku koja ima jasan status, precizan, odvojen od onoga što želi Izetbegović i nastaviću to da radim - rekao je Dodik.