latinica  ћирилица
27/11/2021 |  12:39 | Autor: SRNA

Prijetnje kancelaru Austrije: Povuci se iz politike i povuci mjere do kraj novembra

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma /BVT/ pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mjera zbog prijetnje austrijskom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

U prijetećem pismu, potpisanom sa "Grupacija", Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mjere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, "Grupacija" prijeti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima.

Pored Šalenberga prijeti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima Vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije /SPO/, koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Austrijska policija je proteklih nedjelja upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mjera, što se potvrdilo i na prošlom protestu u Beču, gdje je došlo do napada na čuvare reda.

U Austriji se dnevni broj novozaraženih nalazi u stalnom opadanju, tako da je u posljednja 24 časa registrovano 11.671 zaražena osoba i 65 umrlih.

Prošle subotu zabilježeno je 15.297 zaraženih, prenose mediji.

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata se nije promijenio i ostao je na visokih 3.248, a na intenzivnoj njezi se nalazi 608 teško oboljelih pacijenata.

Prema broju novozaraženih, mjera lokdauna počinje da djeluje, pošto je već više dana zaredom taj broj manji nego što je bio prošle sedmice.