latinica  ћирилица
27/11/2021 |  12:58 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Čarolije Igora Simovića kroz fotografski objektiv (VIDEO)

Igor Simović iz Istočnog Sarajeva već deset godina amaterski se bavi umjetničkom fotografijom. Njegove najbolje fotografije nastale su u prirodi čiji je i sam veliki ljubitelj, pa svaki slobodan trenutak koristi za odlazak u prirodu gdje kroz objektiv njegovog foto-aparata nastaje čarolija.
Igor Simović - Foto: RTRS
Igor SimovićFoto: RTRS

Ništa ne može dočarati neki događaj ili doživljaj kao dobra fotografija, pa se ne kaže slučajno da fotografija govori više od 1.000 riječi. Ljubav prema fotografiji kod Igora se rodila slučajno na jednom putovanju i od tada slobodno vrijeme koristi za ovaj hobi.

Svaka fotografija je jedinstvena na svoj način, bilo da je u pitanju trenutak ili da čekate po nekoliko sati kako biste uhvtili taj momenat, kaže Igor. Njegove fotogrfije pronašle su put i do magazina i časopisa, bilo je tu i priznanja i nagrada, a svoje fotografije svakodnevno objavljuje i na društvenim mrežama. Strast i ljubav prema fotografiji prenosi i na petogodišnjeg sina Dušana koji ima svoj fotoaparat i već pokazuje zanimanje i zavidan talenat.

Igor kaže da je jednom bio angažovan na svadbi, ali da to iskustvo ne bi više ponovio. Njegov izbor su ipak umjetničke fotogrfije. Sarađivao je sa mnogim turističkim organizacijama, a jedan od ciljeva mu je i unapređivanje turističkih potencijala. Mozak odmoran, a srce puno, jer priroda i fotografija u spoju, pravi su eliksir mladosti, poručuje Igor.

Opširnije u prilogu: