latinica  ћирилица
27/11/2021 |  14:00 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Dodik: Eskobarova poruka veoma ozbiljna (VIDEO)

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar poslao je ozbiljnu poruku kada je jasno rekao da je uspio da razbije jedinstven front odbrane Srpske tako što je opoziciju povukao na svoju stranu, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.
Milorad Dodik (foto: Večernje novosti; S. Mišljenović) -
Milorad Dodik (foto: Večernje novosti; S. Mišljenović)

On je ocijenio da će se na kraju vidjeti ko je na strani Srpske.

- Vidjećete ko je na strani Srpske, njenog očuvanja, razvoja, postojanja, a ko je na strani izdaje koju će osporavati, ukazivati na svakom sastanku na kojem se oni nalaze i kažu - samo zaustavite Dodika, sankcionišite ga, to je sve propalo. Nije propalo, Srpska ne zavisi od Dodika, Srpska nije Dodik, ali je Dodik danas onaj koji je brani zajedno sa svim svojim saradnicima i na to sam ponosan - naglasio je Dodik.

On je dodao da su odlučili da nastave dalje, jer smatraju da Srpska nema cijenu.

- Ne može biti cijena da li će Dodik biti pod sankcijama ili ne. Neka bude, ali važno je da ostane Republika Srpska. Za njih to nije važno, njima je važno da se dodvore nekima koji su sada kao neki predstavnici ovdje. Pa šta ako je neko predstavnik Amerike? Ovdje razgovaramo o našim pitanjima, a ne američkim - istakao je Dodik.

On je ponovio da oni ovdje dolaze i hoće da naprave unitarnu BiH, da smanje Srpsku.

- To je vidljivo iz kontinuiteta svega onoga što rade. Priča o imovini je veoma teška, ali smatram da je to nešto što se tiče svih zajedno, bez obzira na to da li je u pitanju vlast ili opozicija - poručio je Dodik.

Dodik je ponovio da vlast vodi politiku, i da je ta koja je više odgovorna, ali je veoma važno da je tu i opozicija.