latinica  ћирилица
27/11/2021 |  15:36 | Autor: SRNA

Ruskoj publici predstaviti potencijal mladih Srpske

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković istakao je na sastanku sa direktorom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duškom Perovićem značaj dobre saradnje Srpske i Rusije u oblasti kulture koja omogućava studentima i omladini da pokažu svoj umjetnički potencijal pred ruskom publikom.
Banjalučko studentsko pozorište (foto: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste) -
Banjalučko studentsko pozorište (foto: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste)

Pejaković je prenio Peroviću utiske sa nastupa Banjalučkog studentskog pozorišta na prestižnom festivalu "Zlatni vitez", na kojem se publici predstavio komadom "Nakon predstave".

- Ponosni smo što su nas Rusi sa toliko ljubavi i poštovanja u pogledima, osmijesima i aplauzima dočekali na festivalu i srećni jer su naši glumci ispunili očekivanja u bratskoj nam Rusiji, pokazavši izuzetne glumačke sposobnosti - rekao je Srni Pejaković, koji je i direktor Međunarodnog festivala studentskih pozorišta Kestenburg.

On je posebno istakao značaj što se publici u Moskvi predstavila glumica Nadežda Kostić, čija je to diplomska predstava i u kojoj igra glavnu ulogu.

- Saradnju Studentskog pozorišta sa Predstavništvom Republike Srpske u Moskvi učvršćujemo i predstavljanjem predstojećeg festivala Kestenburg, za koje u Rusiji vlada veliko interesovanje - rekao je Pejaković.