latinica  ћирилица
27/11/2021 |  15:47 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Izbor predsjednika SNS-a odgođen za narednu godinu

Na izbornoj skupštini vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića izabrani su potpredsjednici stranke, dok je izbor predsjednika i zamjenika predsjednika odgođen za narednu godinu, poslije izbora u Srbiji.
Izborna skupština SNS  (Foto:novost.rs) -
Izborna skupština SNS (Foto:novost.rs)

Potpredsjednica SNS-a Ana Brnabić rekla je poslije Skupštine da je lider stranke Aleksandar Vučić, koji je i predsjednik Srbije, odbio da prihvati jednoglasan prijedlog svih članova i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a, prenijeli su beogradski mediji.

- Pronašli su kompromisno rješenje koje podrazumijeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika SNS-a - navela je Brnabićeva, koja je i premijerka Srbije.

Prema njenim riječima, nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, SNS će imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Izabrani su potpredsjednici SNS Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Izbornoj skupštini predsjedavao je lider stranke, koji je članovima predstavio izvještaj o radu i sumirao postignute rezultate, te ukazao na probleme sa kojima se stranka suočavala.

Predsjedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, dok će Glavni odbor imati više od hiljadu članova.